Over mij

Zo gaat dat nu. De mobiele telefoon was ooit een gadget voor flitsende zakenmannen, waarmee ze ook in auto konden bellen. Niemand heeft ooit voorspeld dat dit apparaat zich zou ontwikkelen tot de alleskunner die het nu is. Wie heeft er tegenwoordig geen smartphone? Chatten, films kijken, de krant lezen, spelletjes doen, de route bepalen, social media checken, foto's maken. Alles kan ermee, en je kan er nog mee telefoneren ook, maar dat is bijzaak.

Hoe deed men al die dingen vroeger, zonder internet? Hoe deed ik dat vroeger? Ik was erbij... zo oud ben ik al. Ik kan het me bijna niet meer voorstellen. Nog moeilijker vind ik het om een beeld te vormen van de toekomst. Welke nieuwe mogelijkheden komen er aan? Welke grenzen gaan verlegd worden? Daar schrijf ik graag over: de gevaren van de moderne tijd, grensverleggende ontwikkelingen, nieuwe mogelijkheden en de invloed daarvan op ons dagelijks leven.

In maart 2020 verschijnt mijn eerst young adult roman (voor lezers van 15 jaar en ouder). Het heeft de titel Privacy Live en gaat over de grenzen van reality-tv. Twintig jaar geleden was de eerste aflevering van Big Brother, het allereerste 'echte' reality-programma. Dit concept werd mogelijk toen camera's steeds kleiner en goedkoper werden. Wat gaat er nog meer mogelijk worden?

Annet Hulst is mijn schrijfnaam. Als ik niet schrijf noem ik mezelf Annette Hulscher-Kijne. Ik ben de initiatiefnemer van de websites Chicklit.nl en Vrouwenthrillers.nl. Ik ben getrouwd, moeder van twee dochters (die ik allebei 'Jasmijn' noem in mijn blogs) en heb een leuke baan in de IT. In mijn vrije tijd schrijf ik en lees ik boeken in alle genres, voornamelijk non-fictie, feelgood en af en toe een thriller. Mijn favoriete tv-programma is Expeditie Robinson. Maar ik ben ook gek op First Dates en romantische komedies.